De provincie Groningen krijgt er met ingang van komend schooljaar een nieuwe vorm van voortgezet onderwijs bij. En dat wordt geen doorsnee opleiding. Labyrint, zoals de school gaat heten, biedt namelijk geen voorgekookt onderwijsprogramma.

‘School voor inspirerend voortgezet onderwijs’, noemen de drie initiatiefnemers van de beoogde school het zelf. Eén van die initiatiefnemers is onderwijsdeskundige Linda van der Grijspaarde. Vanwaar deze nieuwe vorm van onderwijs?

‘Het klassieke onderwijs sluit niet meer aan op wat kinderen nodig hebben’, zegt ze. ‘Je ziet vrij veel leerlingen die uitvallen of die het moeilijk hebben in het reguliere onderwijs. Wij zien dat ons type onderwijs, dat in veel andere delen van het land al werkt, een oplossing is voor heel veel kinderen.’

lees het hele artikel op RTV Noord